Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с картофено пюре

Мусака с картофено пюре

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Мусака с картофено пюре1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Любимата на всички мусака, но в един сочен вариант с картофено пюре - как да не хапнете от нея"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 600 г
  • картофи - 1 кг
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 4 с.л.
  • лук - 2 глави + 1 за отгоре
  • бульон - 1 ч.ч.
  • масло - 30 г
  • черен пипер
  • мащерка
  • сол
  • за заливката
  • яйца - 3 броя
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В мазнината и малко бульон задушете ситно нарязания лук, прибавете каймата и продължете да задушавате, докато водата се изпари. Сложете сол, подправките и залейте с горещия бульон (вода). Варете в похлупен съд.

Междувременно направете пюре от сварените картофи, млякото и малко сол. Сложете половината пюре в намазана с масло тавичка, върху него насипете каймата, покрийте с останалото пюре. Наредете кръгчета лук, парченца масло и запечете в силна фурна.

Разбийте съставките за заливката. Полейте изпечената мусака и върнете мусаката с картофено пюре да се изпече, докато поливът стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илма
Илма
Браво за рецептата!
24.09.2012 17:23