Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Пъстърва на фурна с пресни, ароматни картофи

Пъстърва на фурна с пресни, ароматни картофи

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Пъстърва на фурна с пресни, ароматни картофи
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
15/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Просто печеш, казаха, перфектнто ще се получи, казаха - и познаха"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 2 бр. (около 700 г)
  • картофи - 5 - 6 бр. (пресни)
  • лимони - 1 бр.
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • сол
  • бял пипер
  • черен пипер
  • копър - сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте рибата. Подсушете я с домакинска хартия. Поръсете със сол и бял пипер отвътре и отвън. Намажете със зехтин.

Нарежете лимона на шайби и ги поставете в отвора на пъстървите.

Измийте и нарежете пресните картофи, без да ги белите. Счукайте 2 скилидки чесън. Добавете към тях сол, черен пипер, копър и няколко лъжици зехтин. Прибавете подправките към картофите и разбъркайте, за да се овкусят.

Намажете тава с малко олио и сложете рибата. Подредете около нея ароматните картофи.

Сложете рибата с картофи да се пече в загряна на 200 градуса фурна за 40 минути.

Бързо, лесно и вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: