Средиземноморски кускус

15/05/2019
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф88871055591
"Дайте ни няколко шепи кускус и ние ще ви приготвим един от шедьоврите на Средиземноморската кухня "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо246
  • Преглеждания за месеца245
  • Преглеждания за седмицата69
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е автентична рецепта за Кускус по средиземноморски (Cous Cous Freddo di Verdure - mediterraneo).

В купа се изсипва кускусът. В друга купа се изсипва врящата вода, добавя се няколкото щипки шафран, разбърква се и се добавя зехтинът и солта. Добавя се кускусът, разбърква се два-три пъти и се покрива със свежо фолио. Оставя се за 5 мин да поеме водата. След това се разрохква с вилица, за да се отстранят всякакви бучки.

Оставя се настрана, докато напълно се охлади.

През това време зеленчуците се почистват и нарязват на широки ленти. Поставят се в грил тиган, намазан с малко зехтин, и се запичат от двете страни. Изваждат се, охлаждат се и се нарязват на средни парчета.

Доматите се нарязват на половинки и се прибавят към другите запечени зеленчуци, разбърква се.

Кускусът се подправя със сол, ако е необходимо, черен пипер, нарязана мента и накъсани листа босилек, прибавя се и настъргана лимонова кора и лимонов сок на вкус. Прибавят се всички зеленчуци към кускуса, добавят се и маслините, разбърква се.

Оставя се да се охлади за 1 час в хладилник.

Преди сервиране се прибавя малко мента за разкош.

Източник: Fatto in casa da Benedetta

Рецепта за една бърза, лесна и диетична вечеря.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар