Начин на приготвяне
Лек и бърз вариант за постна вечеря. А може да се използва и като гарнитура към месо.
Започваме с приготвянето на кускуса - изсипваме го във вряща вода и оставяме да ври на средна степен на котлона, като от време на време разбъркваме, за да не се слепнат зрънцата.
През това време нарязваме на дребно двата вида лук и ги изсипваме в дълбок тиган. Добавяме олиото и запържваме за кратко.
Когато кускусът е сварен, изсипваме и него към лука. Овкусяваме със сол и черен пипер на вкус, както и с пресования чесън. Разбъркваме добре и готвим още няколко минути.
Когато ястието е готово, добавяме наситнения магданоз и отново разбъркваме. Преди поднасяне слагаме лимонов сок на вкус.