Турски сладки с грис Шекерпаре

Mama_gotviMama_gotviНовак1
15/05/2019
"Само на нас ли тези турски сладки ни се струват като извадени от приказките на Шехеразада "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 418
  • Преглеждания за месеца379
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • краве масло - 200 г
  • грис - 1 ч.ч. (150 мл)
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 (отделете единият жълтък за намазване)
  • ванилия - 1 пакетче
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • брашно - около 3.5 в.ч. ( 250 мл)
  • За сиропа
  • захар - 3 в.ч.
  • вода - 3 в.ч.
  • лимонов сок - няколко капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, варим сиропа около 14-15 мин и оставяме да изстине.

След това приготвяме тестото: в една купа се слага краве масло, захар, грис, 1 цяло яйце и 1 белтък.

Размесваме и прибавяме останалите продукти, като прибавяме брашното внимателно. Тестото трябва да ни е меко. Правим топченца малко по-големи от орех.

Слагаме ги в тавата с разстояние. Намазваме ги жълтък и леко натискаме по средата парче орех или лешник.

Печем в предварително загрята фурна на 180°C, докато добият златист загар.

След като ги извадим сладките Шекерпаре от фурната, изчакваме около 2 мин.

Изсипваме Шекерпаре в полуизстиналия сироп и ги затваряме с друга тава.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар