Крехко агнешко магданозлия

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф79623910901
16/05/2019
"Това агнешко е причината толкова много да си падаме по агнешкото - опитайте и ще разберете за какво става дума "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо797
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 750 г
  • ориз - 80 г
  • пресен лук - 2 връзки, бялата част от стеблото
  • моркови - 2 бр., по - малки
  • целина - 1/3 малка глава
  • растителна мазнина - 1 к.л.
  • масло - 40 г краве
  • магданоз - 2 връзки
  • джоджен - ½ връзка
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 2 ч.ч.
  • черен пипер - 10 зърна
  • червен пипер - 1 к.л.
  • вода - 3 ч.ч.
  • лимони - ½ бр., сока от цитруса
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се почиства от сухожилия и ципи и се подсушава.

Нарязва се на малки късчета и се запържва за кратко в растителната мазнина. Изважда се с решетъчна лъжица в чиния.

В същата мазнина сотираме наситнения лук и морковите, нарязани на ситни кубчета.

Ориза сме накиснали за 20 минути във вода. Отцеждаме, изплакваме и го прибавяме към зеленчуците.

Връщаме агнешкото месо, като овкусяваме със сол, черен пипер и заливаме с вода. Оставяме го да къкри на тих огън до полуомекване.

Прибавяме нарязаните магданоз и джоджен. От него оставяме няколко стръкчета да аранжиране. Поставяме съставките в тавичка за запичане.

Заливаме със млечно-яйчената смес, брашното и 1 с.л. лимонов сок.

Маслото леко запържваме на тиган, като го оцветяваме с червения пипер.

Поръсваме застройката и поставяме по няколко листенца от джоджена.

Запичаме в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.

Поднасяме агнешкото магданозлия топло, гарнирано с лъжица квасено мляко.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар