Парти бутчета с пресни картофи, чесън и копър

ЗорицаЗорицаМастър Шеф90324827784
17/05/2019
"Партито започва, когато извадим парти бутчетата от фурната и свършва, когато и последното от тях е изядено "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 657
  • Преглеждания за месеца230
  • Преглеждания за седмицата41
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • пресни картофи - 1 кг
  • пилешки бутчета - 6 - 7 бр. парти (около 600 г)
  • пресен чесън - връзка
  • копър - връзка
  • масло - 100 г
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • чили - 1/4 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Парти бутчетата се измиват, подсушават и овкусяват с паста, приготвена от черен и червен пипер, кимион, сол и олиото. Прибират се на хладно поне за час.

Пресните картофи се измиват хубаво, без да се белят. Ако са дребни, се оставят цели, ако са по-едри се нарязват. Прехвърлят се в предварително намазана с масло тавичка. Поръсват се със ситно наситнените копър и пресен чесън, сол, черен пипер, чили, кимион.

Картофите се разбъркват хубаво, за да се овкусят и се разстилат по дъното на тавичката равномерно.

Добавят се и парти бутчетата, като им се правят гнезденца в картофите. Отгоре се разпределя останалото масло.

Тавичката се покрива с алуминиево фолио и слага в предварително загрята фурна на 200 градуса за около час, като накрая на печенето фолиото се маха, за да се хванат картофите и бутчетата апетитен златисто-кафяв загар.

Добър апетит! подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар