Ориз със замразени зеленчуци и гъби

18/05/2019
"Ето какво да сготвите за половин час бързо и вкусно - ориз със замразени зеленчуци "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 629
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • ориз - 200 г
  • замразени зеленчуци - 400 г микс /броколи, карфиол, моркови/
  • мариновани гъби - 200 г
  • сол
  • бял пипер
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в дълбок съд на котлона. Прибавете зеленчуците, като предварително сте ги размразили за кратко. Гответе 5-6 минути.

Добавете измития ориз и разбъркайте. Гответе още 3-4 минути.

Налейте топла вода, количество достатъчно, за да покрие ориза. Прибавете маринованите гъби заедно с маринатата. Овкусете със сол и бял пипер.

Оставете ястието да къкри на тих огън, като разбърквате от време на време.

Гответе до извирането на течността и омекването на ориза.

Ако е необходимо, добавете още водичка, до сготвянето на ориза.

Гевгир за ориз, боб, леща и киноа-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Гевгир за ориз, боб, леща и киноа
4.60 лв.
3.54 лв.
Виж ››

Гевгирът за ориз може да се ползва за миене и на други зърнени или бобови култури. Има удобна дръжка и интересна форма. Гевгирът би бил чудесно допълнение към колекцията ви от готварски съдове.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар