Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кренвиршки»Солени октоподчета с кренвирши

Солени октоподчета с кренвирши

ИскраИскра
Помощник Готвач
1189381482
Солени октоподчета с кренвирши
Снимка: Искра
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Усмихнете се, дайте воля на въображението си и се забавлявайте"

Необходими Продукти

  • брашно - 100 г
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • сол - 1/2 ч.л.
  • прясно мляко - 50 мл
  • кетчуп - 40 г
  • яйца - 1 бр.
  • кренвирши - 16 мини кренвиршчета
  • олио - за пържене
  • топено сирене - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме брашното, бакпулвера, солта, млякото, кетчупа и яйцето. Разбъркваме до получаване на еднородна смес.

Правим прорези в долния край на кренвирша, така че да се получат 6 пипала. Горната половина потапяме в сместа и пържим за 1-2 минути в сгорещеното олио.

Декорираме кренвиршките с топеното сирене и сервираме със салата по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: