Начин на приготвяне
Върху оризовите кексчета / оризовките от напукан ориз поставяме колелцата домати, които сме нарязали около 7-8 мм широки. След това подреждаме красиво къдравата и крехка декоративна част от листата на салатите - зелената Джентилина и бордото Лоло Росо.
Внимателно отрязваме от авокадото 3 колелца, като старателно заобикаляме костилката с ножчето, за да се отделят, но без да се разваля формата им. След това с лекота обелката се отлепя от него. Желателно е авокадото, което сме си избрали, да не е много омекнало!
В дупката от костилката на авокадото запълваме с по 1 равна чаена лъжичка салатна майонеза и поръсваме с малко хималайска сол – на вкус. В случая черешката на тортата е натурална маслинка Каламата, която поставяме посредата в майонезата. Готови!
Парти мини солени тортички – изключително интересно предястие антипасти!