Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Антипасти»Парти антипасти с авокадо, оризовки и Лоло Росо

Парти антипасти с авокадо, оризовки и Лоло Росо

Парти антипасти с авокадо, оризовки и Лоло Росо
Снимка: Илиана Първанова
3 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
3
"Диетични идеи за парти хапки - вярваме, че ще допаднат на всички, защото са не само диетични, но и вкусни"

Необходими Продукти

  • оризовки - 3 бр. диетични
  • домати - 3 резена / колелца
  • лоло росо - 1 листо
  • къдрава салата - 1 лист Джентилина
  • авокадо - 3 резена / колелца
  • майонеза - 3 ч.л. лека салатна майонеза
  • хималайска сол - за поръсване, на вкус
  • маслини - 3 бр. Каламата за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Върху оризовите кексчета / оризовките от напукан ориз поставяме колелцата домати, които сме нарязали около 7-8 мм широки. След това подреждаме красиво къдравата и крехка декоративна част от листата на салатите - зелената Джентилина и бордото Лоло Росо.

Внимателно отрязваме от авокадото 3 колелца, като старателно заобикаляме костилката с ножчето, за да се отделят, но без да се разваля формата им. След това с лекота обелката се отлепя от него. Желателно е авокадото, което сме си избрали, да не е много омекнало!

В дупката от костилката на авокадото запълваме с по 1 равна чаена лъжичка салатна майонеза и поръсваме с малко хималайска сол – на вкус. В случая черешката на тортата е натурална маслинка Каламата, която поставяме посредата в майонезата. Готови!

Парти мини солени тортички – изключително интересно предястие антипасти!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: