Солен кейк с аспержи, козе сирене и сладко от червен лук
Slani kolač sa šparglama, kozjim sirom i slatkom od crvenog luka
gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Кекс»Солен кейк с аспержи, козе сирене и сладко от червен лук

Солен кейк с аспержи, козе сирене и сладко от червен лук

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
3923k2k1k
Солен кейк с аспержи, козе сирене и сладко от червен лук
Снимка: Храна за Душата
1 / 12ВИДЕО
21/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
"Изискан кейк за онези, които знаят как да се наслаждават на живота, похапвайки вкусни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с миксер. Смесете бакпулвера с прясното мляко, разбъркайте и добавете при яйцата.

Добавете солта, мащерката и зехтина. Нарежете зелените маслини на ситно и прибавете и тях към сместа. Почистете аспержите с помощта на белачка.

Отделете връхчетата за отгоре, а стеблата нарежете едро и прибавете в сместа за соления кейк. Сипете брашното поетапно и разбъркайте. Последно добавете козето сирене и прехвърлете сместа във форма за печене.

Подредете връхчета на аспержите върху кейка и поставете в предварително загрята на 180 градуса за 30 минути.

За чътнито наржете червения лук на фини полумесеци. Разтопете захарта в съд на котлона и добавете лука.

Карамеризирайте на умерен огън докато омекне напълно и добавете чери доматите, нарязани на половинки.

Налейте балсамовия оцет, разбъркайте и гответе чътнито още 20 минути докато добие консистенция на сладко.

Прехвърлете в купичка и сервирайте като допълнение към соления кейк с аспержи и козе сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: