Начин на приготвяне
Разбийте яйцата с миксер. Смесете бакпулвера с прясното мляко, разбъркайте и добавете при яйцата.
Добавете солта, мащерката и зехтина. Нарежете зелените маслини на ситно и прибавете и тях към сместа. Почистете аспержите с помощта на белачка.
Отделете връхчетата за отгоре, а стеблата нарежете едро и прибавете в сместа за соления кейк. Сипете брашното поетапно и разбъркайте. Последно добавете козето сирене и прехвърлете сместа във форма за печене.
Подредете връхчета на аспержите върху кейка и поставете в предварително загрята на 180 градуса за 30 минути.
За чътнито наржете червения лук на фини полумесеци. Разтопете захарта в съд на котлона и добавете лука.
Карамеризирайте на умерен огън докато омекне напълно и добавете чери доматите, нарязани на половинки.
Налейте балсамовия оцет, разбъркайте и гответе чътнито още 20 минути докато добие консистенция на сладко.
Прехвърлете в купичка и сервирайте като допълнение към соления кейк с аспержи и козе сирене.