Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Солен кекс с червен лук и пушен бекон

Солен кекс с червен лук и пушен бекон

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Солен кекс с червен лук и пушен бекон
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Лукът е полезен и го хапваме всякак, вече и в кекс"

Необходими Продукти

  • брашно - 230 г
  • яйца - 2 бр.
  • пушен бекон - 150 г
  • червен лук - 1 глава кромид
  • прясно мляко - 10 с.л.
  • пармезан - 30 г настърган
  • черен пипер - щипка
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • зехтин - 3 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на полумесеци. Сложете го в тиган със загрят зехтин, посолете, добавете 1 листче дафинов лист и 3 с.л. вода.

Захлупете тигана и задушете за 5-6 мин. Отстранете съда от огъня и охладете.

Пресейте брашното с едно пакетче бакпулвер и щипка сол.

Разбийте яйцата и прясното мляко с вилица. Добавете на порции сухата смес, нарязания на кубчета пушен бекон, настъргания пармезан и охладения червен лук. Овкусете с щипка черен пипер.

Хомогенизирайте добре получената смес. Застелете продълговата форма за кекс с хартия за печене.

Изсипете сместа и подравнете. Отгоре наредете резени червен лук. Изпечете соления кейк в 180°C в предварително загрята фурна за 25-30 мин.

Не препичайте, за да не стане сух.

Извадете соления кекс с червен лук и пушен бекон от фурната и веднага го намажете със зехтин.

Охладете на решетка.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Иивинка
Иивинка
Изглежда вкуснооо!
23.01.2020 18:28
1
Покажи всички подкоментари