Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Солен кейк с аспержи, козе сирене и сладко от червен лук

Солен кейк с аспержи, козе сирене и сладко от червен лук

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Солен кейк с аспержи, козе сирене и сладко от червен лук
Снимка: Храна за Душата
9 / 12с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Изискан кейк за онези, които знаят как да се наслаждават на живота, похапвайки вкусни"

Необходими Продукти

  • Необходими продукти
  • бяло брашно - 200 г
  • аспержи - 1 връзка
  • зехтин - 100 мл
  • яйца - 3 бр.
  • мляко - 100 мл
  • зелени маслини - 100 г
  • козе сирене - 100 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • мащерка - 3 - 4 стръка
  • сол
  • За сладкото от червен лук
  • чери домати - 200 г
  • червен лук - 2 глави
  • захар - 100 г
  • балсамов оцет - 50 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с миксер. Смесете бакпулвера с прясното мляко, разбъркайте и добавете при яйцата.

Добавете солта, мащерката и зехтина. Нарежете зелените маслини на ситно и прибавете и тях към сместа. Почистете аспержите с помощта на белачка.

Отделете връхчетата за отгоре, а стеблата нарежете едро и прибавете в сместа за соления кейк. Сипете брашното поетапно и разбъркайте. Последно добавете козето сирене и прехвърлете сместа във форма за печене.

Подредете връхчета на аспержите върху кейка и поставете в предварително загрята на 180 градуса за 30 минути.

За чътнито наржете червения лук на фини полумесеци. Разтопете захарта в съд на котлона и добавете лука.

Карамеризирайте на умерен огън докато омекне напълно и добавете чери доматите, нарязани на половинки.

Налейте балсамовия оцет, разбъркайте и гответе чътнито още 20 минути докато добие консистенция на сладко.

Прехвърлете в купичка и сервирайте като допълнение към соления кейк с аспержи и козе сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: