Начин на приготвяне
Разбийте сладкарската сметана с пудрата захар до получаване на пухкав крем. В друг съд разбийте леко сиренето маскарпоне заедно с 2/3 от кристалната захар.
Добавете прясно настъргана лимонова кора към маскарпонето и обединете двата крема с шпатула.
Разполовете шушулката ванилия, отделете семенцата и прибавете.
Пасирайте ягодите заедно с останалата кристална захар до фино пюре. По желание прецедете пюрето и добавете към сметановия маскарпоне крем. Разбъркайте финално.
В дълбока и широка купичка смесете кафето еспресо с уискито. Нарежете останалата половина от ягодите на слайсове.
Подредете тирамисуто, като редувате пласт напоени в кафе бишкоти, пласт ягодов маскарпоне крем и пласт парченца ягоди.
Завършете с крем, поръсете обилно с какао на прах и приберете ягодовото тирамису в хладилника за няколко часа.
Коментари