Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пандишпанов сладкиш с крем Маскарпоне

Пандишпанов сладкиш с крем Маскарпоне

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
20/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Сладкиш, който направо моли да бъде изяден безмилостно"

Необходими Продукти

  • За пандишпана
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 5 с.л.
  • брашно - 5 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • За крема
  • маскарпоне - 400 г
  • кондензирано мляко - 1 кен
  • За украса
  • малини - 200 г
  • мента - 2 - 3 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата в дълбок съд заедно със захарта до получаване на пухкава и светла смес.

Смесете бакпулвера с брашното и добавете към течната смес.

Разбъркайте до хомогенност и прехвърлете сместа за пандишпана в тавичка, покрита с хартия за печене.

Поставете сладкиша в предварително загрята на 160 градуса фурна за 15-17 минути.

За крема смесете сиренето маскарпоне и кондензираното мляко в дълбока купа.

Разбъркайте внимателно с шпатула до хомогенен крем и разнесете върху охладения пандишпанов блат равномерно.

Гарнирайте сладкиша с пресни малини и свежи листа мента. Охладете и сервирайте.

Пандишпановият сладкиш с крем Маскарпоне е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Кремът става много течен. Може би зависи от качеството на маскарпонето. Ние купихме от Била.
06.12.2021 13:52