Начин на приготвяне
Първо си пригответе яйчния крем.
Към прясното мляко добавете жълтъка, нишестето и захарта. Сложете съда на котлона и бъркайте, докато кремът се сгъсти.
Отнемете от огъня, ароматизирайте крема с една ванилия.
В купа счупете яйцата, добавете захарта и разбийте с миксер до гъст крем.
Пресейте брашното с една чаена лъжичка бакпулвер, една ванилия и щипка сол.
Добавете ги на порции към яйчената смес, бъркайки с лъжица.
Застелете малка продълговата тава с хартия за печене. Изсипете пандишпановата смес.
Подравнете и разпределете отгоре крема на 6 купчинки.
Изпечете пандишпановия сладкиш на 180°C за 10-12 мин в предварително загрята фурна.
Охладете готовия пандишпанов сладкиш с яйчен крем и поръсете с пудра захар. Нарежете на квадрати.
Да ви е сладко!
Коментари