Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Патешко магре»Патешко магре с редукция от вишни

Патешко магре с редукция от вишни

Патешко магре с редукция от вишни
Снимка: Вилхелмина Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • патешки гърди - 2 бр. с кожа
  • розмарин - пресен или сушен
  • червено вино - 200 мл с кисела жилка
  • сол
  • олио
  • сладко от вишни
  • портокалов фреш - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме патешките гърди, като махаме остатъците от пера и правим леки диагонални разрези.

Сгорещяваме олиото на тигана с щипка розмарин и поръсваме гърдите от двете страни със солта и пипера.

Оставяме гърдите с кожата надолу за около 15-20 мин, докато порозовеят, когато са готови, ги завиваме във фолио със стръкче розмарин и с лъскавата страна навън и ги слагаме в предварително загрята фурна на 200 градуса с вентилатор.

Запичаме Магрето за около 10-15 мин в зависимост до каква степен искате да са запечени.

Изваждаме ги, когато са готови, и почваме с редукцията.

В дълбок тиган слагаме 4-5 лъжички сладко и изчакаме да заври, добавяме портокаловия фреш и виното към него и бъркаме, докато не стане гъста текстура.

Разкошно патешко магре с редукция от вишни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: