Сладка туршия от пиперки Капия

25/05/2019
"Има ли смисъл да ви предупреждаваме, че сладките туршии повече ракия пият от солените или вие вече сте го установили и сами "
Приготвяне120 мин.
Готвене20 мин.
Общо140 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо854
  • Преглеждания за месеца315
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пиперки - 3 кг
  • чесън - 3 глави
  • магданоз - 3 връзки
  • олио - 1, 5 ч.ч.
  • За саламурата
  • вода - 1 л
  • оцет - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете пиперките от семенната част, изпечете ги, обелете ги и ги поставете за 24 часа в саламура от водата, оцета, солта и захарта.

Сгорещете олиото, за да се отнеме миризмата му, и след като се охлади, топете в него една по една отцедените от саламурата пиперки.

Наредете ги в буркани, като помежду им сложите ситно нарязаните магданоз и чесън и ги стерилизирайте 5 мин.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар