Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Печена капия в буркани

Печена капия в буркани

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Печена капия в буркани1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Стройте бурканите в редици и да почваме със затварянето на печена капия за зимата!"

Необходими Продукти

  • чушки - 4 кг червена капия
  • олио - 1 ч.ч.
  • чесън - 3 - 4 глави
  • магданоз - 2 връзки
  • за маринатата
  • оцет - 400 мл
  • вода - 200 мл
  • сол - 80 г
  • захар - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете продуктите за маринатата и ги кипнете. Варете 3-4 минути на тих огън до пълното разтваряне на захарта.

Измийте червените чушки, изпечете ги и ги обелете. Накиснете ги в още топлата марината и ги оставете да престоят 3-4 часа. Извадете чушките.

Една по една ги потапяйте в олио и поставяйте в предварително стерилизираните буркани.

Между чушките поставете ситно нарязан чесън и магданоз.

Залейте с малко от маринатата, затворете и стерилизирайте за 5 минути.

Печената капия в буркани е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: