Шоко сладкиш с череши

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
355
3k
2k
1k
4
24/05/2019
"Предлагаме оттук нататък изразът Черешката на тортата да се замени с Черешката на шоко сладкиша - опитайте и ще разберете, че сме били прави "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо842
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете готовите блатове на фини трохи. Прибавете към тях предварително смени орехи, какао и бакпулвера. Разбъркайте добре.

В друг съд разбийте яйцата със захарта и меда на пухкав крем. Прибавете олиото и прясното мляко и отново разбъркайте. Накрая добавете 1 лъжица ром или ванилия по избор.

Смесете сухите с течните съставки, като бъркате с лъжица.

Почистете черешите от костилките.

Подмажете правоъгълна тава с малко олио. Сипете сместа за сладкиша и наредете отгоре черешите.

Сложете сладкиша с череши да се пече на 170 градуса за около 25-30 минути, до суха клечка.

След изпичане поръсете с пудра захар.

Форма Роза за кекс и тава с падащо дъно-23%
За страхотни сладкиши препоръчваме:
Форма Роза за кекс и тава с падащо дъно
22.00 лв.
16.94 лв.
Виж ››

Оферта 2 в 1 - получавате форма за кекс и удобна тава, и двете с падащо дъно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар