Пълнен див заек на фурна

25/05/2019
"Тънкости при приготвянето на див заек има, но те са разкрити до една в тази рецепта "
Приготвяне60 мин.
Готвене120 мин.
Общо180 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо700
  • Преглеждания за месеца172
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете във водата оцета, солта, захарта, черния пипер, дафиновите листа, карамфила и почистените и нарязани на парченца лук, чесън, моркови и целина и варете маринатата в захлупен съд 10 мин.

След като изстине, оставете заека да престои в нея 24 часа, след което го извадете, шпиковайте го с парченца сланина и го напълнете с предварително приготвената плънка от ситно нарязаните лук, магданоз, гъби и кренвирши, настърганата целина и счуканите орехи.

Зашийте заека, изпържете го хубаво в горещото олио, сложете го в керамичен съд с капак, залейте пълнения заек с виното, олиото и бульона, покрийте го с фолио, захлупете го.

Печете пълнения заек на средно силна фурна около 2 часа, след което го обърнете и допечете.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар