Папаска с див заек

Радка СлавоваРадка Славова
Помощник Готвач
8141099
Папаска с див заек
Снимка: Радка Славова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
"Ако ви се хапва заешко, това е вашата рецепта"

Необходими Продукти

  • заек - 500 г
  • лук - 4 - 5 глави
  • арпаджик - 5 глави
  • чесън - 4 скилидки
  • дафинов лист - 4 - 5 листа
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 10 бр. на зърна
  • олио
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • бяло вино - 2/3 ч.ч.
  • чубрица
  • вода
  • брашно - 1 с.л.
  • ориз - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се чисти добре от ципите, реже се на порции и леко се заваря във вода. Това се прави, за да се отстрани кръвта, след което се измива.

Поставя се в друга тенджера /под налягане/, запържва се в олио. Прибавя се лукът, който също се запържва, сол, арпаджикът, чесънът, червеният пипер, черният пипер, чубрицата , налива се виното, дафиновия лист и вода да се покрие месото.

След като заври, се намаля котлонът. Вари се за около 15 минути, зависи колко е млад заекът.

Готово ястието се сваля от котлона, поръсва с брашното и се слага капакът, докато се поеме брашното.

Поставя се да заври за секунди и е готово.

Сервира се със сварения с малко сол ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: