Черешова панакота

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
995
8k
3k
3k
1
27/05/2019
"В сезона на черешите не пропускайте да приготвите нежна черешова панакота - разкошна е "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 333
  • Преглеждания за месеца289
  • Преглеждания за седмицата160
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола се изсипва прясното мляко, сметаната и захарта. Поставят се на умерен котлон сместа да се сгорещи без да завира.

През това време се накисват 5 г желатин в 30 мл вода, оставя се за около 5-10 мин. След това се стопява на водна баня, оставя се настрана.

След като е сгорещена достатъчно сметаната към нея се прибавя разтопеният желатин, ванилията, разбърква се. Оставя се да се охлади до стайна температура.

Черешите се почистват от костилките.

Поставят се в касерола заедно със захарта и лимоновия сок и се поставят на умерен котлон да заврят за около 10 мин. Времето се измерва след завиране на сместа. Свалят се от котлона и се пасират до гладък сос. Прецеждат се през фина цедка.

Докато се варят черешите се натопяват другите 5 г желатин в студена вода за 5-10 мин. След това се стопява на водна баня и се прибавя към готовия черешов сос.

Охладената сметана се налива в подходяща чаша под наклон, подпира се в тавичка с домакинска хартия и се оставя в хладилник, докато стегне, може да се ползва и фризер.

След като панакотата е стегнала окончателно се налива охладеният черешов сос. Отново се поставя в хладилник, докато напълно е стегнала сместа. При поднасяне се гарнира със свежа мента.

Източник: I sapori di casa

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар