Начин на приготвяне
В чашка със студено прясно мляко накиснете желатина, за да омекне.
В тенджерка налейте сметаната и прясното мляко. Подсладете и сложете на котлона. Когато течноста е пред завиране свалете съда от котлона, излейте прясното мляко с омекналия желатин и бъркайте докато се разтопи добре. Ароматизирайте с една ванилия.
Насипете крема в подходящи чашки и оставете да се охлади, преди да го приберете в хладилник, за да стегне окончателно.
Може да наклоните чашките докато кремът се охлажда, за да получите по-красив ефект след като добавите салцата.
Почистете черешите от костилките. Сложете ги в тенджерка със захарта и водата. Сварете до леко сгъстяване.
Отдръпнете съда от огъня, излейте лимоновия сок и ароматизирайте с ванилията. Поднесете панакотата добре охладена!
Да ви е сладко! Панакотата с черешова салца е готова.