Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Панакота с черешова салца

Панакота с черешова салца

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Панакота с черешова салца
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Панакота с черешова салца - възхитително приключение за небцето"

Необходими Продукти

  • за крема
  • сметана - 500 мл
  • прясно мляко - 300 мл
  • захар - 4 с.л.
  • желатин - 10 г
  • ванилия - 1 бр.
  • за черешовата салца
  • череши - 400 г
  • захар - 100 г
  • вода - 50 мл.
  • ванилия - 1 бр.
  • лимонов сок - от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В чашка със студено прясно мляко накиснете желатина, за да омекне.

В тенджерка налейте сметаната и прясното мляко. Подсладете и сложете на котлона. Когато течноста е пред завиране свалете съда от котлона, излейте прясното мляко с омекналия желатин и бъркайте докато се разтопи добре. Ароматизирайте с една ванилия.

Насипете крема в подходящи чашки и оставете да се охлади, преди да го приберете в хладилник, за да стегне окончателно.

Може да наклоните чашките докато кремът се охлажда, за да получите по-красив ефект след като добавите салцата.

Почистете черешите от костилките. Сложете ги в тенджерка със захарта и водата. Сварете до леко сгъстяване.

Отдръпнете съда от огъня, излейте лимоновия сок и ароматизирайте с ванилията. Поднесете панакотата добре охладена!

Да ви е сладко! Панакотата с черешова салца е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: