Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Качамак с пилешки бульон

Качамак с пилешки бульон

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Качамак с пилешки бульон
Снимка: Мария Симова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Хитринка за приготвяне на вкусен, вкусен качамак - използвайте пилешки бульон"

Необходими Продукти

  • царевичен грис - 250 г
  • пилешки бульон - 1 литър
  • масло - 30 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сирене - 2 с.л. настъргано
  • кашкавал - 2 с.л. настърган
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Налейте пилешкия бульон в тенджера и я поставете на котлона.

Добавете маслото, сол и черен пипер на вкус. Към тях бавно (на струя) прибавяйте царевичния грис, при непрекъснато бъркане, варите около 10-15 минути на бавен огън.

В края на варенето прибавете лимоновия сок, настърганите кашкавал и сирене, разбъркайте.

Сервирайте горещия качамак, полят със запържено масло с червен пипер и поръсен с малко сирене и босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: