Пълнените картофени кюфтета с кайма

28/05/2019
"Ако не са пълнени картофени кюфтета с кайма, хич не ни ги хвалете - по-вкусни от тях не сме опитвали "
Приготвяне45 мин.
Готвене25 мин.
Общо70 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо542
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг (може и повече в зависимост от това колко порции искате)
  • кайма - 500 г
  • моркови - 1
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се варят, обелват и след това намачкат в голяма купа. Към сместа се добавя едно яйце и малко сол на вкус.

В купичка се разстила стреч фолио (прозрачно фолио), така че да излиза от границите на купичката, но все пак да е притиснато към дъното ѝ.

Намачканите картофи се разстилат по стената на купичката.

През това време се приготвя пълнежът за картофа - в загрято олио се добавят нарязани на ситно лук и морков. Запържва се за 5 минути и се добавя каймата, пиперът и солта.

След като е готова каймата, се добавя виното.

Тази смес се слага по малко в разстланата по купичката картофена смес.

Хващат се краищата на фолиото и се увиват, така че картофите да обвият пълнежа.

Всяко едно картофено кюфте се овалва първо в яйце, после в брашно и се пържат до леко златист цвят.

Пълнените картофени кюфтета се нареждат в тава и върху тях се настъргва или нарязва кашкавал. Пече се в фурната, докато кашкавалът не се разтопи.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар