Солен кейк с картофено пюре и зеленчуци

28/05/2019
"Трудно ще се откажете от второ парче, а задръжките съвсем ще паднат за трето, защото кой може да устои на това вкусно предложение "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо532
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • моркови - 500 г
  • грах - 500 г
  • картофено пюре - 2 с.л., на прах
  • яйца - 4 бр. твърдо сварени + 7 бр. сурови
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете в леко подсолена вода граха и обелените и нарязани на кубчета моркови, отцедете ги, посолете ги и прибавете наситнените варени яйца, черния пипер и содата.

Налейте в сместа добре разбитите сурови яйца, в които сте добавили картофеното пюре, и я изсипете във форма за кейк, на дъното на която е добре да сложите намазана с олио хартия.

Изпечете соления кейк в умерена фурна и след като изстине, го сервирайте.

Забележка: При желание може да добавите други зеленчуци като сладка царевица, чушки и т.н.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар