Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Интересен Солен Кейк

Интересен Солен Кейк

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Интересен Солен Кейк
Снимка: Зори
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Интересен е, цяла вечер си говорихме с него, до последната трохичка"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 150 г
  • олио - 50 мл
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • кисели краставички - 3 бр., ситно нарязани
  • зелени маслини - 15 бр. с чушка, нарязани на кръгчета
  • шунка - 150 г
  • каперси - 1 с.л.
  • чубрица - 1/4 ч.л., ронена
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват и към тях се прибавя киселото мляко. Разбърква се, прибавя се брашното, предварително смесено и пресято с бакпулвера и сместа отново се разбърква.

Посолява се със солта и ронената чубрица, добавят се нарязаните на дребни парченца шунка, натрошеното сирене, нарязаните на кубчета кисели краставички, зелени маслини, каперсите и олиото.

Разбърква се хубаво, за да се смесят всички съставки.

Полученото тесто се изсипва в постлана с намаслена хартия за печене продълговата форма или кръгла тавичка и се пече във фурната на 180 градуса.

Прави се проверка с дървена клечка за шишче - ако при пробиване не залепва по него тесто, значи соленият кекс е готов.

Разрязва се след като се охлади.

Интересният Солен Кейк е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: