Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват и към тях се прибавя киселото мляко. Разбърква се, прибавя се брашното, предварително смесено и пресято с бакпулвера и сместа отново се разбърква.
Посолява се със солта и ронената чубрица, добавят се нарязаните на дребни парченца шунка, натрошеното сирене, нарязаните на кубчета кисели краставички, зелени маслини, каперсите и олиото.
Разбърква се хубаво, за да се смесят всички съставки.
Полученото тесто се изсипва в постлана с намаслена хартия за печене продълговата форма или кръгла тавичка и се пече във фурната на 180 градуса.
Прави се проверка с дървена клечка за шишче - ако при пробиване не залепва по него тесто, значи соленият кекс е готов.
Разрязва се след като се охлади.
Интересният Солен Кейк е готов.