Испански солен кейк

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Испански солен кейк1 / 2
22/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5-6 парчета
"Ароматна закуска, лек обяд или вкусна вечеря - изборът е ваш"

Необходими Продукти

  • масло - 140 г краве
  • кашкавал - 140 г
  • шунка - 140 г Хамон (може и Прошуто или обикновена)
  • яйца - 4 броя
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • маслини - 1/2 ч.ч. обезкостени и нарязани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте много добре маслото. Добавете настъргания кашкавал и съвсем ситно нарязаната шунка Хамон. След това объркайте с брашното и добавете жълтъците един по един. Отново разбъркайте до хомогенност заедно с маслините.

Отделно разбийте белтъците със 1/2 ч.л. сол на твърд сняг и внимателно ги смесете с останалата кексова смес.

Сипете цялата смес във форма, застлана с хартия за печене. Изпечете испанския солен кейк с предварително загряна на около 210 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
57
43
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

вввв
вввв
Правих го,но брашното е твърде малко.Трябват поне 2 чаени чаши и бакпулвер.Може би вече става побългарено,но....Докато се пече е много бухнало,но след като се извади от фурната спада и става много тънко.
10.04.2014 10:09
1
ев
ев
Пак нещо е пропуснато. И от какво е така бухнал???
08.12.2013 18:15
1
Покажи всички подкоментари
Жасмина
Жасмина
Ще стане ли същото с растителен кашкавал?
13.10.2013 17:55
1
Покажи всички подкоментари