Домашни целувки

iliqnailiqna
Новак
3558
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
30
"Кулинарките обещават да дадат по една целувка за всеки лайк на рецептата"

Необходими Продукти

  • За перфектни целувки ви трябват:
  • белтъци - 5 белтъка
  • пудра захар - 310 г
  • ванилия - 2/3 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дълбок емайлиран съд се измива много добре и се подсушава отлично. Много е важно съдът да е абсолютно сух. Внимателно един по един белтъците (5 бр.) се отделят от жълтъците и се изсипват в съда.

Важно е яйцата да бъдат извадени директно от хладилник, за да може белтъците да са добре охладени. Добавят се пудрата захар (312 г е точното количество) и ванилията (2/3 ч.л.).

Веднага започва разбиването, като първоначално миксерът е на по-ниска степен, докато се размесят белтъците и захарта, след това се увеличава до възможно най-високата степен.

Разбиването продължава, докато белтъците и захарта се превърнат в много гъста пяна. Важно е при обръщане на съда, сместа да остава в него, без да се излива.

Тавата се застила с хартия за печене и върху нея се шприцоват целувките, като между тях трябва да има 1-2 сантиметра разстояние. Поставят се в слабо загрята фурна и се пекат, докато бухнат и съвсем леко порозовеят.

След това фурната се намалява още и целувките се оставят да се сушат в нея за около час. Проверява се внимателно кога целувките вече могат да се отлепят от хартията и тогава тавата се изважда от фурната. Целувките се сервират охладени.

Разнообразието от предложения за целувки е доста голямо, затова препоръчваме да опитате и другите ни рецепти за целувки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
511
43
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
най-вкусните домашни целувки, а видеото е незаменим помощник
28.03.2023 07:45
Йозлям Кадирова
Йозлям Кадирова
Ако не се сгъстява при непрекъснато и продължително бъркане - поставете купата със сместа върхудруг съд с гореща вода (водна баня) и ще се получи. Много пъти съм правила така и става бързо.
18.08.2018 16:49
Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
някой знае ли колко време се бърка с миксера, вече бъркам от 10 мин но чак такава гъста пяна не се получава
09.02.2016 10:45
2
Musa ahmed
Musa ahmed
Ako slojite i malko stepshe ot gore stavat prelrstni
08.02.2015 12:22
1
Донка Педашенко
Донка Педашенко
А ако нямам емайлиран съд не мога ли в пладтмасова купа да бъркам сместта?
16.09.2014 11:37
9
1
1
Покажи всички подкоментари
G.Ivanova
G.Ivanova
Невероятен вкус,както от едно време!Чудна и лесна рецепта без нищо излишно в нея.
31.01.2014 17:41
3
1