Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Класически пай със замразени череши

Класически пай със замразени череши

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Класически пай със замразени череши1 / 3
29/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Всеки десерт с маслено тесто е вкусен, но този черешов пай е възможно най-доброто попадение"

Необходими Продукти

  • череши - 900 г замразени
  • захар - 150 г
  • масло - 1 ч.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • ванилия - 1 бр. есенция
  • За тестото
  • брашно - 300 г
  • масло - 200 г
  • вода - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Черешите се слагат в тенджерка. Поръсват се със захарта. Оставят се около 15 минути.

Маслото се разтопява. Брашното се пресява. Към маслото се добавят водата и солта. Добавя се брашното и се замесва маслено тесто. Оставя се в хладилника да почине.

Тенджерката с черешите се слага на котлона на умерена температура за около 5 минути. Целта е да се изпари част от водата. Добавят се брашното и маслото. Разбърква се добре.

Добавя се есенцията ванилия. Фурната се включва на 190 градуса да загрее.

Тестото се разделя на 2 топки, едната от които да е по-малка - за решетката на черешовия пай. По-голямото тесто се разточва малко по-голямо от съда, който ще се ползва, за да има и стенички от тесто за пая.

Слага се в съда, като се притиска е ъгълчетата. След като основата на пая е готова, се изсипва черешовата смес. Останалото тесто се разточва и се нарязва на лентички.

Нарежда се решетка върху черешовата плънка. Пече се в предварително загрятата фурна до златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: