Начин на приготвяне
Кексчетата: С миксер разбиваме последователно (при непрекъснато разбиване) яйцето, захарта, олиото, млякото, содата, какаото и брашно, колкото поеме, за мека кексова смес. Готовата смес разпределяме в намазана с олио и поръсена с брашно формичка за пълнени мъфини.
Печем на умерена фурна за 15-20 минути или до готовност. След като кексчетата са готови ги изваждаме от фурната и ги обръщаме/изваждаме върху кухненска хартия или кърпа и оставяме да изстинат. Докато кексчетата изстиват си приготвяме крема и почистваме и подсушаваме ягодите.
Крема го приготвяме като смесим сметаната и захарта и хубаво разбием с миксер до получаването на гъст нежен крем. След като сме готови започваме сглобяването на десерта. Във всяко едно от кексчетата слагаме по една ягода (на снимките е показано) и с помощта на шприц или пош ги покриваме с крема.
След това в малка найлонова торбичка слагаме на единия край течния шоколад, пускаме го за 3-5 секунди в микровълнова фурна за да стане по-течен, с ножичка отрязваме малка дупчица и правим тънки линии с шоколада върху покритите със крема кексчета. Завършваме с ягоди. По желание може да потърсите с настърган шоколад.
Коментари