Пилешко филе на тиган с мед

НиколаНиколаНовак1968
31/05/2019
"Ще ви пленим с вкус, ще ви пленим с аромат и няма да искате да опитате друго пилешко, обещаваме ви "
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 013
  • Преглеждания за месеца3136
  • Преглеждания за седмицата2241
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • пилешко филе - 500 г
  • масло - 2 с.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • мед - 100 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • брашно - за отепване на филето
  • олио - няколко с.л. за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилешкото на тънко, поръсваме със сол и черен пипер. Оставяме малко да поеме, отпенваме в брашно и запържваме в малко мазнина до готовност.

След като са готови всички филенца махаме олиото от тигана, слагаме маслото и запържваме ситно нарязания чесън. След като се запържи чесънът добавяме оцета, соевия сос и меда.

Оставяме да се стъсти соса и връщаме пилешкото в тигана като обръщаме често, за да поеме от соса.

След 2-3 минути сваляме от котлона и се наслаждаваме на резултата.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Величка Щърбанова
Като почитател на сладко-соления вкус пиша отлична оценка за рецептата!
3
0