Начин на приготвяне
Нарязваме пилешкото филе на 4 парчета. Измиваме го, осоляваме го и го подсушаваме.
В купа разбиваме яйцето с киселото мляко, горчицата, белия пипер и солта.
След което добавяме брашното при непрекъснато бъркане (не трябва да има бучки).
Добавяме пилешките парчета към получената марината и ги оставяме в нея за около 30 минути (до 2 часа в хладилник).
В плитка чиния смесваме универсалната панировката, със сусама, настъргания пармезан, белия пипер и солта. Разбъркваме добре!
С вилица взимаме парче от пилето, от маринатата и го овалваме обилно в панировката - и от двете страни равномерно. Така процедираме и с останалите парчета.
В тиган разтопяваме маслото в олиото и на умерено загрят котлон запържваме до златист загар всяко панирано парче пиле (при необходимост добавяме още мазнина).
Поднасяме пилешките филета с масло на тиган, топли и с гарнитура от ориз и чеснов сос.
Да Ви е сладко!