Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Мариновано пилешко филе на тиган

Мариновано пилешко филе на тиган

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Мариноваш, печеш, хапваш - гарантирана наслада само в 3 малки стъпки"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • за марината
  • олио - 3 с.л.
  • универсален сос - 3 с.л. Унисос
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1.2 ч.л.
  • мащерка
  • риган
  • чесън - 1 щ. на прах
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • мазнина - 1 с.л. за тигана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесва олио, Унисос, чесън на прах, мащерка, риган, сол, черен пипер и лимонов сок. Разбърква се добре и получената смес се намазват пилешките филета.

Покрива се купата с фолио и оставяме 30-40 минути в хладилника, да се маринова.

Загрява се тиганът на котлона, намазва се с една лъжица мазнина (олио или зехтин).

Печем пилешкото филе от двете страни до апетитен загар.

Обръща се със щипка, без да се набожда с вилица, за да не изтича ароматният сок.

Сервираме с гарнитура от зеле и прясна краставица. Сочно и много вкусно!

Идеално е с чаша охладено пиво!

Маринованото пилешко филе на тиган е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: