Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Аламинути»Пилешко филе с печурки на тиган

Пилешко филе с печурки на тиган

Пилешко филе с печурки на тиган
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
06/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 550 г
  • печурки - 300 г гъби
  • кисели краставички - 3 - 4бр.
  • черен пипер
  • масло - 70 г
  • сметана - 200 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото филе и гъбите на подходящи парчета.

Ако гъбите са малки, може да ги оставите цели.

Загрейте маслото в тиган. Добавете филето и гответе до 10 минути на средна температура, като разбърквате от време на време.

Добавете гъбите и гответе до получаването на златист загар.

Нарежете киселите краставички и ги прибавете в тигана.

Овкусете със сол и черен пипер пилешкото филе с гъби.

Полейте пилешкото филе с печурки на тиган със сметаната и гответе до сгъстяването ѝ.

Бързо и вкусно ястие!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: