Начин на приготвяне
Обезципете пилешкото филе, измийте го и го подсушете. Овкусете го и го запечтайте за по 1-2 минути от двете страни на тиган.
Извадете го и го оставете да почине.
Обелете чесъна и го нарежете на филийки.
Сложете го в мазнината от филето и запържете. Добавете нарязаните на ситно лук и морков. Запържете и тях.
След това се добавят чушките, които предварително са измити, почистени от семките и нарязани на ивички.
След това добавете гъбите, предварително измити и нарязани на филийки.
След като месото е починало леко, го нарежете на филийки и го върнете в тигана.
Овкусете с подправките и гответе до полуготвност.
Когато усетите, че пилето със зеленчуци е вече почти готово, добавете млякото, брашното, намалете котлона и го оставете да къкри на тих огън до пълна готовност.
Да ви е сладко с това пилешко филе на тиган със зеленчуци!