Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Паниран хек във фурна без мазнина

Паниран хек във фурна без мазнина

Паниран хек във фурна без мазнина
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Същия вкус, но без мазнина - това е една страхотна идея за приготвяне на паниран хек"

Необходими Продукти

  • хек - 800 г
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • суха панировка - микс
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата и я нарежете на парчета.

Осолете я със сол от всички страни, като не прекалявате. Оставете рибата за около 20 минути, за да поеме солта.

Разбийте яйцата.

Потопете всяко парче хек в яйцата, след което оваляйте в сухата панировка.

Наредете рибата в тава, застлана с домакинска хартия.

Изпечете в загрята фурна до златист загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: