Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Манджи»Свинско месо с грах и картофи на фурна

Свинско месо с грах и картофи на фурна

Свинско месо с грах и картофи на фурна
Снимка: Стефани Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5
"Любимото ястия на редица поколения задължително включва свинско и картофи"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 - 6 бр. малки
  • грах - 500 г замразен
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • свинско месо - 500 г без кост
  • олио - 4 - 5 бр. с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - щипка млян
  • зеленчукова подправка - 1 - 2 с.л. универсална (Маги или Пикантина)
  • сол - на вкус
  • чубрица - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на кубчета. Запържваме в загрятата мазнина.

Добавяме нарязаните лук, чушка и картофи, нарязани на кубчета или на тънки филийки, както вие прецените. Пържим свинското с картофи около 5 мин.

Добавяме брашното и червения пипер и след това добавяме замразения грах и наливаме топла вода колкото да покрие продуктите в тигана.

Добавяме зеленчуковата подправка, сол на вкус, черния пипер и чубрицата към свинското с грах.

Прехвърляме вкусната манджа в тава и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса или готовност на картофите.

Бон Апети с това чудно свинско месо с грах и картофи на фурна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: