Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско месо с картофи и маслини на фурна

Свинско месо с картофи и маслини на фурна

Свинско месо с картофи и маслини на фурна
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Свинското винаги ли е било толкова вкусно на фурна или така ни се струва заради маслините"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • бяло вино - 100 мл
  • масло - 50 г
  • свинско месо - 500 г
  • маслини - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • подправки - сол, черен пипер, червен пипер, чубрица
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги нарежете на шайби. Подредете ги в тавата, в която ще печете ястието. Подредете отгоре предварително маринованото месо с подправките и олиото.

Добавете маслините, парченца масло, виното и овкусете още, ако желаете.

Сложете алуминиево фолио на тавата и печете ястието в загрята на 180 градусса фурна за около 40 минути.

След което махнете фолиото, поръсете с настърган кашкавал и допечете до приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: