Уникално пухкава баница

01/06/2019
"Колкото по-пухкава, толкова по-хубава е баницата, а тази, като я гледаме, е от най-хубавите "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо86 370
  • Преглеждания за месеца863
  • Преглеждания за седмицата65
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете най-напред плънката: разбийте яйцата, смесете киселото и прясното мляко.

Добавете содата заедно с брашното към киселото мляко.

Смесете в купа яйцата, млякото с брашното и содата, добавете натрошеното сирене и разтопеното масло с олиото.

В дълбок съд за печене наредете баницата, като предварително намажете дъното с масло.

Сложете две кори за баница, като оформите дъното, полейте с плънка, отново две кори за баница и плънка. Работете така до изчерпване на продуктите.

Изпечете баницата на 180-200 градуса в загрята фурна до златисто.

Печете бавно, защото баницата е дебела и трябва да се изпече добре.

Стилна кръгла тава с незалепващо покритие 30 см-16%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Стилна кръгла тава с незалепващо покритие 30 см
25.50 лв.
21.40 лв.
Виж ››

Без изгорели остатъци - поне не и в кръглата тава, която виждате пред себе си. С незалепващо покритие, компактни размери и интересна декорация, алуминиевата тава ще грабне сърцето ви на мига!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Веселина Константинова
Здравейте! Корите са фини на "Фамилия".
1
0
Габриела
Габриела
03.06.2019 14:42
Здравейте, можете ли да ми кажете какви точно кори използвахте? Благодаря
2
1