Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Уникално пухкава баница

Уникално пухкава баница

Уникално пухкава баница
Снимка: Веселина Константинова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
15
"Колкото по-пухкава, толкова по-хубава е баницата, а тази, като я гледаме, е от най-хубавите"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г фини
  • сирене - 200 г
  • кисело мляко - 400 г
  • прясно мляко - 150 мл
  • масло - 100 г
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • яйца - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете най-напред плънката: разбийте яйцата, смесете киселото и прясното мляко.

Добавете содата заедно с брашното към киселото мляко.

Смесете в купа яйцата, млякото с брашното и содата, добавете натрошеното сирене и разтопеното масло с олиото.

В дълбок съд за печене наредете баницата, като предварително намажете дъното с масло.

Сложете две кори за баница, като оформите дъното, полейте с плънка, отново две кори за баница и плънка. Работете така до изчерпване на продуктите.

Изпечете баницата на 180-200 градуса в загрята фурна до златисто.

Печете бавно, защото баницата е дебела и трябва да се изпече добре.

Уникално пухкавата баница е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Здравейте! Корите са фини на "Фамилия".
03.06.2019 17:14
1
Габриела
Габриела
Здравейте, можете ли да ми кажете какви точно кори използвахте? Благодаря
03.06.2019 14:42
2
1