Лесно веган масло

Vili NaidenovaVili NaidenovaНовак271
06/06/2019
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо507
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • кокосово масло - 1 ч.ч.
  • соево мляко - 1/2 ч.ч.
  • зехтин - 1с.л.
  • масло от авокадо - 1 с.л.
  • ябълков оцет - 1 ч.л.
  • мая - 1 ч.л. (на прах)
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Преди да започнем с приготвянето на веган маслото, нека да спомена, че кокосовото масло е по-добре да е без мирис. То трябва да е

студено пресовано, но без мирис на кокос. Ако не можете да намерите такова, може да ползвате и такова с мирис, но маслото ви също ще има такъв мирис.

Зехтинът, който се използва за тази рецепта, също трябва да е студено

пресован.

Другото, което искам да спомена, в, че авокадовото масло не е задължително, но пък придава приятен вкус.

Ако няма да използвате това масло, тогава вместо 1 с.л. захтин сложете 2 с.л.

И така да започваме - кокосовото масло се втечнява на ниска температура.

През това време смесвате млякото, солта и оцета и оставяте тази смес на страна за около 10 минути.

Приготвяте си блендер, в който слагате всички съставки - млякото, разтопеното кокосово масло, зехтина, авокадовото масло и маята.

Блендирате за 1-2 минути, всичко да се смеси добре.

Сместа се изсипва в калъпи (каквито вие си направите) и се слага във фризера за няколко часа.

Това е цялата рецепта - много лесно, много бързо и вкусно веган масло. Маслото се съхранява в хладилник.

Бон Апети!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар