Заек с 4 зеленчука в гювеч

НиколаНиколаНовак1968
05/06/2019
"Преброихме ги - наистина са точно четири и заекът е сготвен до съвършенство "
Приготвяне30 мин.
Готвене300 мин.
Общо330 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 671
  • Преглеждания за месеца340
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме маслото в тиган. Нарязаното заешко месо се поръсва с подправките, след това се овалва в брашно и се слага в тигана.

Запържва се леко от двете страни, колкото да се запечата месото. Готовото месо се слага на дъното на гювеча.

Обелват се морковите и картофите, след което се нарязват на филийки и се слагат в гювеча.

Прибавят се грахът и зеленият фасул. Покриват се с консервата от домати и 500 мл вода.

Заекът със зеленчуци в гювеч се пече на 180 градуса около 4-5 часа.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар