Заек в гювеч

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Заек в гювеч1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
180 мин.
Порции
4
"Толкова вкусно се получава, че няма как да не го споделим с вас"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 600 г
  • целина - 1 парче
  • моркови - 3 - 4 бр.
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • пиперки - 5 - 6 бр. зелени
  • тиквички - 1 - 2 малки
  • патладжани - 1/2 бр.
  • бамя - 80 г
  • домати - 1 - 2 бр.
  • магданоз
  • черен пипер
  • масло - 80 г краве
  • олио - 4 с.л.
  • сол
  • за маринатата
  • бульон - 400 мл костен
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • корени - от магданоз
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изкиснете заешкото предварително във вода и оцет. След това го псушете и го мариновайте за 8 часа в продуктите за маринатата. Извадете месото от маринатата и го запържете в сгорещено масло, докато хване коричка. Залейте го с част от прецедената марината и го оставете да се задушава на умерен огън.

Скълцайте лука ситно и нарежете на ивички останалите зеленчуци. Загрейте масло и задушете лука и добавете нарязаните зеленчуци. След като поомекнат, добавете почистената бамя. Поръсете със сол и червен пипер и долейте останалата прецедена марината. Задушете зарзавата, докато омекне.

Обезкостете внимателно заешкото. На дъното на намаслен гювеч или друг подходящ съд сипете половината зеленчуци, отгоре сложете парчетата месо и завършете с останалите задушени зеленчуци. Разпределете отгоре кръгчета домати и запечете ястието в умерена фурна.

Поднесете заека в гювеч със скълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: