Начин на приготвяне
Изкиснете заешкото предварително във вода и оцет. След това го псушете и го мариновайте за 8 часа в продуктите за маринатата. Извадете месото от маринатата и го запържете в сгорещено масло, докато хване коричка. Залейте го с част от прецедената марината и го оставете да се задушава на умерен огън.
Скълцайте лука ситно и нарежете на ивички останалите зеленчуци. Загрейте масло и задушете лука и добавете нарязаните зеленчуци. След като поомекнат, добавете почистената бамя. Поръсете със сол и червен пипер и долейте останалата прецедена марината. Задушете зарзавата, докато омекне.
Обезкостете внимателно заешкото. На дъното на намаслен гювеч или друг подходящ съд сипете половината зеленчуци, отгоре сложете парчетата месо и завършете с останалите задушени зеленчуци. Разпределете отгоре кръгчета домати и запечете ястието в умерена фурна.
Поднесете заека в гювеч със скълцан магданоз.