Лесен заек в гювеч

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168735961k1
Лесен заек в гювеч
Снимка: Моника Иванова
1 / 3
16/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
165 мин.
Порции
6
"Хубавите работи стават бавно, а вкусен и крехък заек се готви в гювеч - две истини от живота"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр. цял
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като измиете и почистите добре заека, отделете бутчетата, плешките и останалите части.

Нарежете скилидките чесън на половина. С върха на ножа направете прорез във всяко парче и поставете чесънче.

Поръсете ги обилно с червен пипер, черен пипер и сол на вкус.

Нарежете моркова на едри колелца и го изсипете при заека. Залейте с вода и печете заешкия гювеч на 250 градуса за около 2 часа и 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: