Постен жълт боб на фурна

06/06/2019
"Вкусни разсъждения на тема Как да приготвим апетитен постен жълт боб на фурна "
Приготвяне15 мин.
Готвене65 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 713
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме олиото и запържваме до омекване ситно нарязаните лук и моркови.

Когато зеленчуците са готови, прибавяме червен пипер на вкус и почистения и добре измит жълт боб.

Посоляваме продуктите, заливаме с вода и варим до готовност на боба.

Прехвърляме продуктите в тава, прибавяме доматите и печем в загрята на 180 градуса фурна, докато ястието остане само на мазнина.

Поръсваме със ситно нарязани копър и магданоз. Гозбата е вкусна както топла, така и студена. Традиционно се поднася с кисело мляко.

Източник: ‎Milena Georgieva от Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар