Начин на приготвяне
Постен боб със зеле на фурна - класика в жанра! Особено в по-студените дни и по време на пости. Ето как да си приготвите този боб на фурна.
Бобът се измива много добре и се накисва в студена вода за 3 часа.
След като се накисне, водата се изхвърля и се слага в тенджера.
Слага се да ври, като се изхвърля три пъти водата след завиране.
След като заври с последната четвърта вода, се прибавя содата.
Разбърква се много добре и се прибавят сушеният лук и сушени моркови.
Оставя се да ври до полусваряване на боба, след което се прибавят червен пипер, олио и джоджен.
Бобът се вари до пълното сваряване.
Зелето се почиства, измива и нарязва.
Слага се в тава и се прибавя сол.
Лимонтузуто се разтваря във вода и се прибавя към зелето.
Залива се с вода до половината на зелето.
Тавата се завива с фолио и се пече във фурна за 60 Мин. на 180 градуса, след което фолиото се премахва.
Прибавя се червен пипер и олио.
Разбърква се много добре.
Прибавя се бобът, разбърква се много добре.
Пече се бобът със зеле 40 мин. на 180 градуса.
Много апетитна рецепта за постен боб.
Коментари